Vandaag wordt de haard geplaatst. Handig dat de haard tot op het dakterras werd afgezet (zie rechts op de foto), zeker als je het gewicht van de haard kent, met name 330 kg.
Tegen de middag is dit het resultaat
De stijgleidingen voor de vloerverwarming (links op de foto) boven worden gelegd, al bij viel dit meer mee dan verwacht, dit zijn immer niet zo flexibele buizen.
Blijkt dat de haard niet is aangesloten met de buis op het betonplafondvloertje dat we deze week nog gegoten hebben. De gesloten circuits waren net de reden waarom we voor deze haard gekozen hebben (er zijn geen anderen op de markt die dit hebben). Dan maar terug gebeld naar de haardfirma, de baas is komen kijken, heeft een verluchtingsgat dat aan de achterzijde zat dichtgemaakt (we konden immers de haard niet meer verzetten).
Vr 23/08/2013
Met nog wat stukken opgehaald te hebben bij de haardfirma gaan we 's morgens aan de slag om toch onze gesloten circuits te maken. Echter geen evidentie. De buizen, flexibels en buizen hebben immers geen in elkaar passende overgangen. Naar ons denken nog een gat in de markt om dit te ontwikkelen.
Tegen de middag is het ons toch gelukt. Klaar om EPDM op het dakterras te leggen. Dit is een dikke rubber uit een stuk die het dakterras moet garanderen van 100% waterdichtheid. Ook dit hebben we bij een zelfbouwfirma gekocht en hebben dus op voorhand de bijhorende DVD bekeken.
Eerst de vloer helemaal nog eens stofzuigen nadat deze in de voormiddaf verschillende keren werd +/- gedweild om hem proper en droog te krijgen.
En dan kan het lijmen beginnen. Als de lijm niet meer nat aanvoelt mag de EPDM gelegd worden. Dit gaat natuurlijk niet in een stuk, nadat de EPDM op de juiste plaats lig, vouw je hem over lijm je dit gedeelte, alsook de vloer en dan de andere zijde en dan de zijkanten.
Wachten tot de lijm droog is.
En dan extra stukken kleven op alle hoeken, binnen- en buitenhoeken. Mocht je je afvragen wat de bouwheer hier aan het doen is. Van de stukken die je erop kleeft, dienden de hoeken afgerond worden. Ook diende het opp eerst proper gemaakt worden door er een speciaal product met een rolletje op te kleven.
Hier de afgewerkte afloop met een mooie helling hiernaartoe
Als laatste stap dient er nog een soort mastiek aangebracht worden, dat mooi dient aangeduwd te worden met een soort van afwasmiddel.
Za 24/08/2013
We hebben gisterennamiddag moeten doorwerken, want het zou de laatste droge dag zijn. Het heeft effectief geregend, maar het water loopt in de goede richting, we zien geen gaatjes. Voor de veiligheid hebben we nog enkele overschotten van isolatieplaten gelegd om op te stappen om zeker geen gaten in de EPDM te maken. Hierop dachten we eerst namaakhouten latten te leggen, echter hebben we niet genoeg opbouwhoogte (een heel kaderement onder de latten is vereist) hiervoor onder het lood en zullen het tegels op voetjes worden (dit is werk voor later).
Vandaag was een dag van bezoeken:
- de bouwheer zijn ouders met het lunchpakket
- de dakwerker met zijn factuur en de uitleg hoe de dakafvoeren te hangen
- de bouwheer zijn nonkel die een handje kwam helpen
- de plakker die nog enkele instructies gaf en de planning kwam bespreken (hi jzou reeds volgende week kunnen komen, maar we zijn nog niet klaar)
- een collega van de bouwheer die nog enkele paletten kon gebruiken
- en enkele vriendinnen die ons werk kwamen bewonderen
Tussendoor hebben we nog de juiste plaatsen van de ontbrekende verlichtingspunten op het verdiep bepaald.
Zo 25/08/2013
Start van het leggen van de electriciteit, we zijn gestart met de stopcontacten op het gelijkvloers.
Spijtig dat het machine om de kabels vast te maken, heel regelmatig hapert en telkens dient ontmanteld te worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten